För vårdpersonal

Buksmärta hos barn

Nyckelmoment i utbildningen

Föreläsare
Johan Holmgren

Specialistsjuksköterska Barn och Ungdom

Johan är en Specialistsjuksköterska med inriktning på barn- och ungdomar. Aktuell i podden ‘Knodden’ och i TV4 Nyhetsmorgon som barnsjuksköterskan.

Kursbeskrivning

“Buksmärta hos barn” är en onlinekurs som riktar sig till vårdpersonal, med syftet att ge fördjupad kunskap om orsaker, diagnos och behandling av buksmärta hos barn. Kursen innehåller flera avsnitt som var och en behandlar specifika tillstånd eller ämnen som kan leda till buksmärta hos barn, inklusive Pylorus stenos, tarmvred, refluxsjukdom, invagination, Rotavacin, spädbarnskolik, körtelbuk, magsjuka, laktosintolerans, mjölkalergi, olika typer av avföring, förstoppande och lösande livsmedel, Bristol-skalan, akutbuk, appendicit samt när och varför man bör söka vård.

Kursinformation buksmärta hos barn

Omfattning

2 timmar föreläsning

Lärandemodell

Online-kurs

Målgrupp

Vårdpersonal

Kostnad

495:-

*Rabatt för Colligo vårdkompetens konsulter:
25 % rabatt på priset för konsulter som arbetar/arbetat för Colligo de senaste 12 månaderna. Kontakta din handläggare för en rabattkod.

 

Buksmärta hos barn

“Buksmärta hos barn” är en onlinekurs som riktar sig till vårdpersonal, med syftet att ge en introduktion och kunskap om orsaker, diagnos och behandling av buksmärta hos barn. Kursen innehåller flera avsnitt som var och en behandlar specifika tillstånd eller ämnen som kan leda till buksmärta hos barn, inklusive Pylorus stenos, tarmvred, refluxsjukdom, invagination, Rotavacin, spädbarnskolik, körtelbuk, magsjuka, laktosintolerans, mjölkalergi, olika typer av avföring, förstoppande och lösande livsmedel, Bristol-skalan, akutbuk, appendicit samt när och varför man bör söka vård. 

Kursen tar upp vikten av att anpassad anamnesupptagning, undersökningsteknik och -taktik baserat på barnets ålder för differentialdiagnostik eftersom orsaker till buksmärta varierar med barnets ålder. Observera att buksmärta i neonatalperioden inte täcks i denna kurs.

Kursen strävar efter att ge vårdpersonal en djupare förståelse för den komplexa natur av buksmärta hos barn och utrusta dem med kunskap och verktyg för att effektivt diagnostisera och behandla dessa tillstånd. Det inkluderar förståelse för både medicinska och kostrelaterade orsaker till buksmärta, samt vikten av att tolka avföring (med hjälp av Bristol-skalan) för att hjälpa till med diagnosen.

Avslutningsvis innehåller kursen också en sektion om när det är lämpligt att söka vård för buksmärta hos barn. Detta ger vårdpersonal riktlinjer för när de ska eskalera vårdnivån och rekommendera en omedelbar hälso- och sjukvårdsrådgivning. I stort sett förser kursen “Buksmärta hos barn” vårdpersonal med de verktyg och kunskaper som krävs för att effektivt hantera och behandla buksmärta hos barn.

Kontakta mig angående frågor om kursen

Vill du veta mer om kursen så kan du använda formuläret nedan

Buksmärta kontakta mig) (#24)

Övrig kursinformation

Nyckelmoment

Tidslinje omfattning kommer snart uppdateras